suïcide

Onder impuls van het Willemsfonds kwam de eerste film in Vlaanderen over therapie bij suïcidale jongeren  tot stand. Provinciaal stafmedewerker Tania Menten schreef in 2015 samen met de Limburgse vrijwilligers van het Willemsfonds het project "Levenseinde, waardig leven tot het einde". Euthanasie en zelfdoding  bij jongeren waren de thema 's van het project. In samenwerking met Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (DAGG-CGG) ,Vrijzinnig Limburg en demens.nu werd de film gedraaid als onderdeel van het project thema suïcide bij jongeren. De film toont het therapeutische gesprek tussen de hulpverlener en een hulpzoekende tiener. De film wordt in gans Vlaanderen door hulpverleners als didactisch materiaal ingezet. De film toont het therapeutische proces en maakt zelfdoding en de gevolgen ervan  bespreekbaar. Hulpverleners zetten de film eveneens als therapeutisch instrument in .

Het project werd gefinancierd door Instelling Morele Dienstverlening.

De film wordt niet publiek gemaakt ter bescherming van de tieneracteur. Op de website van  de zelfmoordlijn 1813 en op de www.4voor12.be staan getuigenissen van suïcidale jongeren, hulpverleners en nabestaanden.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0