go nuts

Bloemkool "couscous" met noten, gedroogd fruit en zoete aardappel
Geen couscous in huis? Of zin in koolhydratenvrij? Fijn gehakte bloemkool heeft dezelfde beet dan "couscous". Te serveren als bijgerecht of als maaltijdsalade. De "couscous" is zowel warm als koud lekker. Met noten is je salade voedzaam zodat je zonder honger de dag door komt.

Saus van pompoen en amandel
Deze saus van pompoen en amandel kan geserveerd worden bij klassiek gerechten alsook bij pasta of rijst

Cashew room
Ingrediënten 400 g ongeroosterde cashewnoten ½ theelepel zout 20 g zonnebloemolie Bereiding Maal de cashewnoten fijn Voeg het zout en de olie toe Blend tot een romig en zacht mengsel (4 minuten) In de koelkast wordt de room steviger

Wortelsalade als broodbeleg
Waarom zou je salades voor op je brood kant en klaar in de winkel kopen? Hier vind je een basisrecept. Het is in 5 minuten klaar, je hebt geen afval en je kan het op zoveel manieren smaak geven. Zelf gemaakte slaatjes op je brood smaakt zoveel beter dan gekocht broodbeleg. Het is gezond, puur, zonder chemische bewaarmiddelen, vezelrijk en lekker. En heel wat goedkoper dan wat je in de winkel koopt in plastieken doosjes!

Appelflap met dadel, veenbessen en krenten
Ik volgde de tip van Nancy Blancquaert in de groep "Wat vegans (w)eten" en gebruikte gedroogd fruit en dadels ipv suiker in mijn appelflappen!

Romescosausje
Vleesvervanger met patatjes en gestoofde venkel. Het romescosausje wordt bij cookidoo geserveerd bij groene asperges.

Vijgenbroodje
Het "beleg" bestaat vandaag uit vijgen, dadels, cranberries en walnoten...

Pasta cashew pesto
Pesto met cashew noten is zoeter dan de klassieke pesto met pijnboompitten.

Pompoensoep met gember en cashew
Verse gember geeft een speciale touch aan pompoensoep.

Banaan gehuld in chocolade jasje
Deze bananen hullen zich in een jasje van vegan chocolade.

Meer weergeven