noten

Saus van pompoen en amandel
Deze saus van pompoen en amandel kan geserveerd worden bij klassiek gerechten alsook bij pasta of rijst

Cashew room
Ingrediënten 400 g ongeroosterde cashewnoten ½ theelepel zout 20 g zonnebloemolie Bereiding Maal de cashewnoten fijn Voeg het zout en de olie toe Blend tot een romig en zacht mengsel (4 minuten) In de koelkast wordt de room steviger

Appelflap met dadel, veenbessen en krenten
Ik volgde de tip van Nancy Blancquaert in de groep "Wat vegans (w)eten" en gebruikte gedroogd fruit en dadels ipv suiker in mijn appelflappen!

Romescosausje
Vleesvervanger met patatjes en gestoofde venkel. Het romescosausje wordt bij cookidoo geserveerd bij groene asperges.

Pasta cashew pesto
Pesto met cashew noten is zoeter dan de klassieke pesto met pijnboompitten.

Vegan Hollandaisesaus
Aardappelpuree met gestoomde savooikool en vegan Hollandaisesausje, lekker winterse kost.

Banaan gehuld in chocolade jasje
Deze bananen hullen zich in een jasje van vegan chocolade.

Zure room van noten
Ook vegans lusten zure room, maar wel zonder melk of melkpoeder of andere zuivelproducten. Met cashewnoten en citroensap maak je simpel in 5 minuten zure vegan room. Lekker bij chili sin carne, met gehakt van tofu, tempeh of seitan. Met een tomatensalsa of guacamole.

Balletjes voor in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus. Ook vegans lusten ze. Met noten als vleesvervanger en kikkererwtenmeel als eiervervanger lusten vleeseters evenals veganisten en vegetariërs de balletjes in tomatensaus. Met aardappelpuree geserveerd kan je ze niet onderscheiden van het klassieke gerecht van gehaktballetjes in tomatensaus.

Herfstballetjes van kastanje, champignon en pompoen
Vegan burgers en balletjes die je in de winkel koopt, zitten vol met bewaarmiddelen, vetten, tarwe en suikers. En ze zijn verpakt in plastiek. Hier is een gemakkelijk recept om je vleesvervanger zelf te maken met kastanje, sjalot en pompoen. Lekker, gezond, vezelrijk, goedkoop en zonder afval en je komt er niet van aan.