Rode bietjes met notencrumble

Recept van cookidoo, verplantaardigd door wat vegans (w)eten

Recept op basis van Thermomox receptenplatform Cookidoo

Ingrediënten 

Crumble

  • 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten
  • 50 g fijngehakte hazelnoten
  • 50 g fijngehakte amandelen
  • 40 g edelgistvlokken (als kaasvervanger)
  • 80 g bloem (optioneel)
  • 80 g plantaardige boter

Groenten

  • 100 g rode uien
  • 200 g wortels
  • 400 g rauwe bieten
  • 500 g water
  • 200 g verse erwten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel vers gemalen peper

Crumble

1.   Meng edelgistvlokken, meel en boter

2.   Voeg het notenmengsel toe en meng 

 

Groenten

4.   Hak de rode uien, wortelen en bieten 

5.   Stoom het mengsel en de erwten 

6.   Breng de groenten op smaak met zout en peper en meng

7.   Verdeel de crumble over de groenten

8.   Bak de groentetaart 25 minuten op 180 ° C

 

 

 

Bezoek onze openbare facebookgroep

voor nog meer elfjes op je tong

 

 Je hoeft geen vegan te zijn want

wij delen met iedereen wat vegans (w)eten

Reactie schrijven

Commentaren: 0