
Ingrediënten
· 350 g couscous (of rijst), gemengde met ras el hanout en eventueel een handvol krenten
· 800 gram water
· 1½ theelepel zout
· 5 theelepels ras el hanout
· theelepel fijngehakte korianderblaadjes
· ½ theelepel gemalen korianderbolletjes
· ½ bosje verse peterselie, fijngehakt
· 2 fijngehakte uien
· 3 fijngehakte teentjes knoflook
· 40 gram olijfolie
· 400 g bliktomaten
· 250 g zoete aardappelen, geschild, in hapklare stukken
· 250 g pompoen, indien nodig geschild, in hapklare stukken
· 150 g wortel, in plakjes
· 150 g bloemkoolroosjes
· 2 theelepels groentebouillonpoeder
· snuifje zwarte peper
· 1 blik kikkererwten, uitgelekt
· 150 g courgettes, in plakjes
Bereiding
Doe koriander, peterselie, ras el hanout, uien en knoflook in en laat 5 minuten koken
Voeg tomaten, 500 g water, zoete aardappelen, wortelen, bloemkool, groentebouillon, zout en peper toe en laat 15 minuten inkoken
Voeg courgette en kikkererwten toe laat nog eens 15 minuten inkoken
Serveer met couscous
Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.

Reactie schrijven