Twee tajines

Groenten uit de grond

Tajine van pompoen, courgette, zoete aardappel, wortel en bloemkool en couscous
Tajine van courgette, zoete aardappel, kikkererwten, ... en andere groenten naar keuze

Ingrediënten

·       350 g couscous (of rijst), gemengde met ras el hanout en eventueel een handvol krenten

 

·       800 gram water

·       1½ theelepel zout

·       5 theelepels ras el hanout

·       theelepel fijngehakte korianderblaadjes

·       ½ theelepel gemalen korianderbolletjes

·       ½ bosje verse peterselie, fijngehakt

·       2 fijngehakte uien

·       3 fijngehakte teentjes knoflook

·       40 gram olijfolie

·       400 g bliktomaten

·       250 g zoete aardappelen, geschild, in hapklare stukken

·       250 g pompoen, indien nodig geschild, in hapklare stukken  

·       150 g wortel, in plakjes

·       150 g bloemkoolroosjes

·       2 theelepels groentebouillonpoeder

·       snuifje zwarte peper

·       1 blik kikkererwten, uitgelekt

·       150 g courgettes, in plakjes

 


Bereiding

 

Doe koriander, peterselie, ras el hanout, uien en knoflook in en laat 5 minuten koken

 

Voeg tomaten, 500 g water, zoete aardappelen, wortelen, bloemkool, groentebouillon, zout en peper toe en laat 15 minuten inkoken

 

Voeg courgette en kikkererwten toe laat nog eens 15 minuten inkoken

 

Serveer met couscous 



Bloemkool met dadel

bloemkooltajine met dadels
bloemkooltajine met dadels

Ingrediënten

·       30 g meel

·       ½ theelepel chilipoeder

·       1 eetlepel gemalen korianderzaadjes

·       1 eetlepel gemalen komijn

·       ½ theelepel gemalen kardemom

·       1 theelepel gemalen gember

·       ½ theelepel gemalen kaneel

·       ½ theelepel gemalen zwarte peper

·       30 g olijfolie

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

·       100 g fijn gehakte ui

·       500 g bloemkoolroosjes

·       400 g gehakte tomaten uit bokaal

·       50 g dadels zonder pit

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

 


Bereiding

 

Rooster meel en kruiden (chili, koriander, komijn, kardemom, gember, kaneel en peper)

 

Voeg olie, look en ui toe en sauteer ongeveer 10 minuten

 

Voeg bloemkool, tomaat, dadels en bouillonpoeder toe en laat koken tot de bloemkool de goede beet heeft (ongeveer een kwartier) 

Reactie schrijven

Commentaren: 0