Vegan tajine

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Tajine van pompoen, courgette, zoete aardappel, wortel en bloemkool en couscous
Tajine van courgette, zoete aardappel, kikkererwten, ... en andere groenten naar keuze

Ingrediënten

·       350 g couscous (of rijst), gemengde met ras el hanout en eventueel een handvol krenten

 

·       800 gram water

·       1½ theelepel zout

·       5 theelepels ras el hanout

·       theelepel fijngehakte korianderblaadjes

·       ½ theelepel gemalen korianderbolletjes

·       ½ bosje verse peterselie, fijngehakt

·       2 fijngehakte uien

·       3 fijngehakte teentjes knoflook

·       40 gram olijfolie

·       400 g bliktomaten

·       250 g zoete aardappelen, geschild, in hapklare stukken

·       250 g pompoen, indien nodig geschild, in hapklare stukken  

·       150 g wortel, in plakjes

·       150 g bloemkoolroosjes

·       2 theelepels groentebouillonpoeder

·       snuifje zwarte peper

·       1 blik kikkererwten, uitgelekt

·       150 g courgettes, in plakjes

 


Bereiding

 

Doe koriander, peterselie, ras el hanout, uien en knoflook in en laat 5 minuten koken

 

Voeg tomaten, 500 g water, zoete aardappelen, wortelen, bloemkool, groentebouillon, zout en peper toe en laat 15 minuten inkoken

 

Voeg courgette en kikkererwten toe laat nog eens 15 minuten inkoken

 

Serveer met couscous 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0