Recept van cookidoo
Ingrediënten
· 140 g pure vegan chocolade, grof gehakt
· 130 g plantaardige boter, in stukjes gesneden
· 100 g suiker
· 100 g bruine suiker
· eivervanger voor de hoeveelheid van 1 ei
· 2 theelepels vanillesuiker
· 180 g bloem
· ½ theelepel natriumbicarbonaat
· ½ theelepel bakpoeder
· snuifje fijn zeezout
![meng 3 eetlepels water met 1 eetlepel chizaad om 1 ei te vervangen en laat een kwartier rusten tot een eiwitachtige brij](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=268x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/i2acd2e2e4758cde1/version/1649441084/image.jpg)
Bereiding
Mix boter, suiker, eivervanger en vanillesuiker
Voeg bloem bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout toe en meng
Roer vegan chocolade door het deeg
Vorm met behulp van 2 theelepels balletjes ter grootte van een walnoot en leg 5 cm uit elkaar op voorbereide bakplaten
Bak een bakplaat per keer gedurende 10-12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin zijn
Laat afkoelen op een rooster
Reactie schrijven