recept van cookidoo, "verplantaardigd" door ca1000
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=413x10000:format=jpg/path/s0a8a172836658edf/image/ib8cc53d5a6e6f05f/version/1572429070/image.jpg)
Ingrediënten
· 100 g suiker, tot stof verpulverd
· 50 g amandelen, gehakt
· 100 g pure dairy free chocolade, gehakt
· 30 g plantaardige boter
· 3 eetlepels kikkererwtenmeel met 3 eetlepels water vermengd
(als eiervervanger)
· 1 koffielepel vanillesuiker
· 30 g hele pistachenoten
· ¼ koffielepel zout
Bereiding
- Smelt de gehakte melkvrije chocolade met de plantaardige boter, zet apart
- Klop de eiervervanger, de vanillesuiker en 75 g van de verpulverde suiker
- Meng met de chocolade, amandelen, pistachenoten en zout
- Bestrooi voedselfolie met 1 eetlepel verpulverde suiker
- Giet het chocolademengsel over de suiker
- Vorm een rol met behulp van de voedselfilm
- Leg de “salami” 4 uur in de koelkast
- Bestrooi de “salami” met het resterende suiker"stof"
- Werk de "salami" af met keukentouw en fantasie
Reactie schrijven