Quiche gevuld met fluweeltofu, spinazie, noten en tomaat

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

Deeg

·       250 g tarwebloem

·       120 g kokosboter

·       60 g koud water

·       1 theelepel fijn zout

Vulling

·       1 fijn gehakt knoflookteentje

·       30 g kikkererwtenmeel

·       60 g water

·       400 g fluweeltofu

·       40 g olijfolie

·       2 eetlepels edelgistvlokken

·       1 theelepel meel

·       1 theelepel  fijn zout

·       ¼ theelepel versgemalen zwarte peper

·       ¼ theelepel gemalen nootmuskaat

·       500 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt

·       2 handjes vol verkruimelde walnoten

·       2 tomaten in partjes

·       Handvol pijnboompitten

 

 


Bereiding

 

Deeg

Meng bloem, kokosboter, water en zout

 

Vorm een deegbal en laat deze gewikkeld in huishoudfolie een half uur in de koelkast rusten

 

Druk het deeg in een ingevette quichevorm en bedek het met verkruimelde okkernoten

 

Vulling

Meng water en kikkererwtenmeel tot een glad mengsel

 

Meng fluweeltofu, 120 g olijfolie, edelgist, meel, zout, peper en nootmuskaat met de blender onder het kikkererwtenmengsel

 

Voeg de spinazie toe en meng

 

Giet het spinaziemengsel over het deeg, druk er de tomaatpartjes met de open kant naar boven in en bestrooi met pijnboompitjes

 

Bak de quiche 45 minuten in een op 190 ° C voorverwarmde oven

 

Laat de quiche 10 minuten in de quichevorm afkoelen alvorens te serveren

 

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0