klassiekers

Oesterzwammenragout
Oesterzwamragout kan je ook laten afkoelen en als broodbeleg serveren

Witloof met bechamelsaus en krokant gebakken vegan spekskes
Om bechamelsaus te maken heb je vandaag geen room meer nodig. En de vegan versie is veel lichter.

Vegan balletjes met Luikse saus
Hans Vanelderen postte in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" een recept voor vegan balletjes in Luikse saus!

Vlaamse veganade
Veganade op Vlaamse wijze opdat de nieuwe vegans het klassieke stoofvlees of Vlaamse carbonade niet missen

Vegan worstenbroodje van Michèle
Michèle De Dycker bracht het worstenbroodje onder de vegan aandacht in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten". De klassieke versie vulde Michèle aan met mosterd en sesamzaadjes.

Vol-au-vegan
Vegan versie van typisch Belgisch gerecht

Luikse saus voor stoverij of vegan balletjes
Hans Vanelderen postte in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" een mega heerlijke recept voor Luikse saus! Hans serveerde de saus met vegan balletjes, ik maakte er een vegan "stoofvlees" gerecht mee.

Gevulde paprika
Paprika gevuld met vegan gehakt kan als vleesvervanger in een klassiek gerecht geserveerd worden.

Gehaktballetjes in tomatensaus. Ook vegans lusten ze. Met noten als vleesvervanger en kikkererwtenmeel als eiervervanger lusten vleeseters evenals veganisten en vegetariërs de balletjes in tomatensaus. Met aardappelpuree geserveerd kan je ze niet onderscheiden van het klassieke gerecht van gehaktballetjes in tomatensaus.

Vegan burgers en balletjes die je in de winkel koopt, zitten vol met bewaarmiddelen, vetten, tarwe en suikers. En ze zijn verpakt in plastiek. Hier is een gemakkelijk recept om je vleesvervanger zelf te maken met kastanje, sjalot en pompoen. Lekker, gezond, vezelrijk, goedkoop en zonder afval en je komt er niet van aan.

Meer weergeven