digitale kookworkshop

Op  zondag 17 juli maken we om 16 uur pimp free puttanesca (lees zonder ansjovis) en een dessert op basis van aquafaba. De kookworkshop is online en gratis. We koken allemaal in eigen keuken. Er is dus geen maximum aantal deelnemers. Inschrijven kan bij mij via tania.menten@willemsfonds.be met de vermelding PUTTANESCA en het aantal mensen die in jouw keuken mee kookt en/of mee eet.

 

Alle info vind je in de facebookgroep watvegans(w)eten en op www.willemsfonds.be.


Kom zelf proeven!

Op 20 december tussen 19 uur en 21 uur trakteer ik op Royerveld 7 in Bilzen op een vegan snoepje. Waarom? Als lekkerbek en fan van de vegan keuken deel ik mijn culinaire ontdekkingen graag met jan en alleman. Het gratis drankje serveren we in de mokken van ca1000. Er zijn ook tweedehands boeken en hondensnoepjes van all-in-one-dogs te koop ten voordele van Jodipro.

Zelf heb ik mijn dichtbundels en prentenboeken mee en de ca1000 kalender 2020, … . De opbrengst van ca1000 deze avond gaat naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.chili for Willy

Chili sin Willy actie van EVA vzw

Op de open deur van Forrest and Friends ontmoet ik Willy. Natuurlijk doe ik Willy en andere varkentjes niet in een pot. Maar dat betekent niet dat ik geen chili lust. Op Werelddierendag 4 oktober 2019 kook ik voor mijn familie chili sin Willy met guacamole. Dat levert 60 euro op voor Willy. De hele Chili for Willy actie van EVA vzw is bedoeld om grootkeukens te begeleiden in het verplantaardigen van hun maaltijden. That's how we create a vegan world! 131 euro voor het Amazonenwoud

Poëziewandeling 2019 in Leut

Op zondag 1 september 2019 maakte het Willemsfonds Maasmechelen een bomenwandeling in het unieke Maaslandse dorpje Leut (België). Op verschillende opvallende plaatsen hielden we halt. Michel Meulemans vertelde over de zeldzame bomen en over de geschiedenis van het kasteel Vilain XIIII. Onder de bomenreuzen luisterden we naar gedichten en kinderversjes. Ook de unieke loofgang leende zich voor poëtische mijmeringen. Julie las werken van bekende dichters voor. Ik las voor uit vers gevist (2018) en uit mijn nog niet gepubliceerde bundel hardslag. Het filmpje van deze genieterswandeling is van de hand van Jos Aerts. Dank je wel, Jos!

De poëziewandeling in de kasteeltuin Vilain XIIII in Leut bracht 131 euro op voor het fonds van Greenpeace voor het Amazonenwoud. 


"Af en toe lees ik in je boeken en soms word ik er vrolijk, soms verdrietig en soms boos op de wereld van. Dat mag toch he?"

Wieske Engelen


446 euro voor de ecoduikers

ecoduikers vissen afval uit de zee

Ik lees Uit de puinhopen van George Monbiot en besef dat er misschien toch een kans is -zoals de titel van het boek doet geloven- dat we de toestand van de aarde kunnen herstellen, of op zijn minst stabiliseren. Het lijkt hopeloos, maar toch. Wat er over is, kan nog gered worden. Dat moeten we geloven. Dat wil ik geloven. Dat geloof ik. Uiteraard zijn we maar mensen. En grote verschillen kunnen we op ons eigen niet maken. We kunnen wel doen waar we goed in zijn en wat we graag doen en met deze passie anderen proberen te raken.

Met mijn hobby –schrijven- hoop ik alvast jou te raken en zo een beetje impact te hebben op een schonere wereld. De ecoduikers doen hetzelfde. Met dit verschil dat hun hobby direct een verschil maakt voor individuele zeedieren en voor het milieu.

 

Met de kinderrijmpjes in vers gevist steunde ik daarom de ecoduikers en hun vangst.

Op 18 december 2018 signeerde ik al mijn dichtbundels en kinderalbums in Bilzen met een handgeschreven gedicht. 

Vers gevist en de ca1000-postkaartjes leverden samen 446 euro op tijdens de warmste week ten voordele van ecoduikers vzw! Daarnaast bracht vers gevist in de loop van 2018 het bedrag van 330 euro op. Dat bedrag komt ten goede van The ocean clean up. En zo heeft "vers gevist" met de ecoduikers en Boyan Slat ook een beetje "net" gevist. Vers gevist - dichtbundel van Ca1000

vers gevist
geen hondshaai of tonijn
wel een vers een rijm en een kwatrijn
beestige gedachten
in gedichten
vers van ca1000


net gevist
geen krabben aan de haak
weg met die vislijn en dat sleepnet
onbesmet, schoon en net
dankzij de ecoduikers
is de zee geredPoëziewandeling

Ca1000 las op 5 augustus voor uit haar nieuwe boek vers gevist.

Tijdens de wandeling hielden we halt op verschillende mooie plekjes die Hengelhoef rijk is. Op elke stopplaats luisterden we naar natuurpoëzie. 

De wandeling werd georganiseerd in samenwerking door Limburgs Landschap, Natuurpunt, Akrostis en het Willemsfonds

Willemsfonds, Akrostis, Limburgs Landschap
ca1000 leest voor uit eigen werk

teken

ik hecht

me vast

aan je vel

zonder teken

dat merk je vanzelf wel

ik slurp

zoals alleen ik dat kan

mijn pootjes

goed verstopt

geen tangetje

in de buurt

groei ik

alsmaar groter

tot ik

een parel word

niemand kan nu nog zien

dat ik in wezen

een teekje ben Tijdens de Warmste week van 2017 verkoopt ca1000 voor het eerst de ca1000 wenskaarten. Dat levert 150 euro op voor Gaia.Camille doet haar eerste actie voor de dieren wanneer zij nog een pupje is. Tijdens de warmste week 2016 "verkoopt" ca1000 dit filmpje van een dansende Camille ten voordele van Gaia. Dat levert Gaia 100 euro op.