Provençaalse tofu quiche

Recept op basis van cookidoo


 

Ingrediënten

·       200 g tomaten, in plakjes en enkele zongedroogde tomaatjes 

·       70 g courgette, in plakjes

·       bladerdeeg

·       120 g fijn gehakte uien

·       1/2 theelepel zout

·       snuifje vers gemalen zwarte peper

·       1 teen knoflook, gehalveerd

·       10 g olijfolie

·       2 ½ theelepels Provençaalse kruiden, gedroogd

·       125 g plantaardige room

·       2 eetlepels edelgistvlokken

·       250 g fijn gehakte vaste tofu

·       2 eetlepels mosterd

 

 



Bereiding

 

Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg

 

Prik de deegbodem in met een vork, bedek met bakpapier en bakstenen en bak 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven

 

Meng plantaardige room, tofu, mosterd en edelgistvlokken

 

Giet het mengsel over de voorgebakken deegbodem en bedek met courgette en tomaat

 

Sauteer uien, knoflook 5 minuten in olijfolie op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, zout en peper en giet het uienmengsel over de quiche

 

Bak 20 minuten in de oven op 180 ° C 

 

Strooi de zongedroogde tomaatjes over de quiche en laat nog 5 minuten verder bakken

 

 

Laat de quiche een beetje afkoelen alvorens te serveren


Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0