Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
· 200 g tomaten, in plakjes en enkele zongedroogde tomaatjes
· 70 g courgette, in plakjes
· bladerdeeg
· 120 g fijn gehakte uien
· 1/2 theelepel zout
· snuifje vers gemalen zwarte peper
· 1 teen knoflook, gehalveerd
· 10 g olijfolie
· 2 ½ theelepels Provençaalse kruiden, gedroogd
· 125 g plantaardige room
· 2 eetlepels edelgistvlokken
· 250 g fijn gehakte vaste tofu
· 2 eetlepels mosterd
Bereiding
Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg
Prik de deegbodem in met een vork, bedek met bakpapier en bakstenen en bak 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
Meng plantaardige room, tofu, mosterd en edelgistvlokken
Giet het mengsel over de voorgebakken deegbodem en bedek met courgette en tomaat
Sauteer uien, knoflook 5 minuten in olijfolie op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, zout en peper en giet het uienmengsel over de quiche
Bak 20 minuten in de oven op 180 ° C
Strooi de zongedroogde tomaatjes over de quiche en laat nog 5 minuten verder bakken
Laat de quiche een beetje afkoelen alvorens te serveren
Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven