Blog

Carnisme en speciëcisme op de schop
Iedereen zonder honger naar bed? Het kan! Als we carnisme en speciëcisme eindelijk zien voor wat ze zijn, namelijk systemen die mensen doen geloven dat onderdrukking en discriminatie natuurlijk, normaal en noodzakelijk zijn.

We zijn met te veel
Voor het ledenmagazine Rechtuit interviewde ik Fons Jena over zijn boek "We zijn met te veel". Kiezen voor minder of geen kinderen is het meest altruïstische wat je kan doen. Je geeft letterlijk ruimte aan anderen.

Keukenrol delft onderspit
Keukenrol die nooit op raakt!

Introvert en leiding gevend
Introverte mensen die leiding geven, dat kan. Heel goed zelfs!

Bevrijd de zinnen
Het interview met Caro Brosens, taalkundig onderzoeker van Vlaams GebarentaalCentrum vzw leerde mij ontzettend veel over drie dimensionele talen.

Vegan moet je durven!
Als ik de vegan scene van vandaag wel beschouw, heeft de vegan die vandaag ter goeder trouw en om welke reden dan ook geen vlees eet, het al bij al veel moeilijker dan de vreemde snuiter die ik in mijn jonge jaren was (of nog steeds ben).

OKAN vóór corona
Taal leren om de taal is als een draaimolen. Het is leuk voor even. Totdat je beseft dat je er niemand mee raakt.

Mijd producten op dieren getest
Camille roept iedereen op om uit te kijken vooraleer je iets koopt. De meeste van deze merken kopen we allemaal wel eens. Zonder het te beseffen, worden we medeplichtig gemaakt aan gruwelpraktijken. Deze bedrijven testen op dieren: Vicks, Pampers, Redken, Vaseline, Unilevers, Woolite, Oral-B, Palmolive, Febreze, L'Oreal, Pantene, Revlon, Head&shoulders, garnier, greenworks, Estée Lauder, Dove, Colgate, Dry idea, Gilette, Mr Clean, Diesel, purina, Boss, Bic, Airwick, Axe, Aquafresh, Nivea, 3M...

Lees boeken die "om zeep" omdenken
Ontdek door welke andere auteurs ik geraakt word. Het zijn schrijvers die geloven dat we de puinhoop op aarde kunnen opruimen. Zij geloven in wat Berthold Gunster "omdenken" noemt, "manieren van denken. om problemen tot mogelijkheden te transformeren" (e.g. de ecoduikers). Zij dragen elk op andere terreinen en voor diverse doelgroepen concrete, vaak simpele oplossingen voor de ecologische problemen aan. Deze boeken vormen het hoekje van de hoop -weg van de puinhoop- in mijn boekenkast.

Inclusie = geen uitsluiting
"De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken". Aristoteles

Meer weergeven