Traditioneel recept, verplantaardigd door ca1000
Ingrediënten

Vulling
· 1 kg uien, in ringen gesneden
· flinke geut olijfolie
· 5 gerookte vegan worstjes, in plakjes gesneden
· vers gemalen peper
· komijn
· verse nootmuskaat
· 3 eetlepels edelgistvlokken
· snuifje zeezout

Deeg
· 2 zakjes gist (14 gram)
· 1/4 l lauwe plantaardige melk
· snuifje suiker
· 375 gr meel
· snuifje zout
· 60 gr plantaardige margarine
· 1 eetlepel chiazaad
· 3 eetlepels water
· beetje plantaardige boter voor het bakblik

Topping
· 200 g vaste tofu
· 20 g olijfolie
· zout
· peper
· 220 g plantaardige room
· 90 g plantaardige melk
· sap van ½ citroen
Bereiding
Deeg
Meng chizaad en water en laat het mengsel verworden tot een eiwitachtige substantie
Meng gist, vegan melk met een beetje suiker en meel
Laat de deegmassa ongeveer 10 minuten afgedekt op een warme plek rijzen
Kneed de deegmassa, zout, plantaardige boter en chiamengsel
Laat het deeg ongeveer 20 minuten op een warme plek rijzen
Rol het deeg uit en leg het in een rond ingevet bakblik en maak een kleine rand
Vulling
Bak de uien aan in olijfolie, voeg 3 vegan “worstjes” toe
Kruid met zout, peper, komijn en nootmuskaat en edelgistvlokken
Verdeel het uienmengsel over het deeg
Topping
Meng tofu, plantaardige melk, plantaardige room en olie in de blender tot een gladde massa
Verdeel de topping over het uienmengsel
Bestrooi de zwiebelkuchen met de resterendeplakjes vegan “worst”
Bak de Zwiebelkuchen goudbruin in een op 200°C voorverwarmde oven (ongeveer 35 minuten)
Serveer met een slaatje
Variatie: vervang de vegan “worstjes” door een bakje vegan “spek”reepjes
Wil je de plantaardige recepten en tips van Heidi Kyndt, ca1000 en vele anderen volgen?
Word dan lid van onze facebookgroep.
Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven