Vegan roerei met spinazie

Recept op basis van cookidoo


 

Ingrediënten

  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 fijn gehakt knoflookteentje
  • ¼ theelepel mosterdpoeder
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel water
  • 70 g rode paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes 
  • 350 g gehakte vaste tofu
  • 30 g verse babyspinazieblaadjes, gescheurd
  • handvol gesnipperde verse bieslook
  • 20 g citroensap 

Bereiding

 

Fruit ui, knoflook en gedroogde kruiden 3 minuten in olie met 2 eetlepels water

 

Voeg paprika en tofu toe en laat 4 minuten mee bakken

 

Meng spinazie, bieslook en citroensap onder het “roerei” en laat nog 2 minuten sudderen 

 

Serveer met brood 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0