Gulash van aardappel en oesterzwam
Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers.

Schorseneren op Thaïse wijze
Eenvoudige Thaïse curry. De schorseneren kan je vervangen door asperges of andere groenten.

Pastinaaksoep met kikkererwten
Pastinaak is een veelzijdige groente, je kan er een puree van maken, of een ovenschotel, een cake en natuurlijk soep.

Paella met gemarineerde tofu
Paella kan je perfect verplantaardigen met gemarineerde of gerookte tofu. Je kan er nog een pikant vegan worstje of enkele vegan chicken blokjes aan toevoegen.

Risotto met oesterzwammen
Oesterzwammen in en op de risotto.

Oesterzwammenragout
Oesterzwamragout kan je ook laten afkoelen en als broodbeleg serveren

Pesto van raketsla
Rucola groeit als onkruid. Je hebt dus altijd genoeg om pesto te maken...

Mijn auteursnaam ca1000
Pseudoniem ca1000 is geen toevallige keuze. Camille verwijst de naam naar de camille bloem die voor mij symbool staat voor eenvoud, evenwicht en kracht. Via de naam van mijn grootmoeder Camille Lambrechts vind ik een link met mijn familiegeschiedenis en met dichter Lambrecht Lambrechts (Hoeselt 1865-Gent 1932), de oom van mijn oma. Camille is de naam van mijn bullterriër die model stond voor de cover van mijn debuut dichtbundel hoofd vol poppetjes hart vol gaten.

Hoe ik vegetariër werd
Sommige mensen eten geen vlees om gezondheidsredenen. Anderen denken aan hun figuur en volgen een vegetarisch dieet. Nog anderen worden geleid door religieuze regels. Tegenwoordig weten we zeker dat vleesproductie de aarde uitput en dat hongersnood opgelost wordt door de veeteelt te vervangen door een plantaardig voedingspatroon. Dat de vleesindustrie een wrede wereld verborgen houdt, stuit meer en meer mensen tegen de borst. Ik zelf was 8 en kon mijn vrienden niet opeten.

Plantaardige tips van een vleeseter
Je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn, ook vleeseters en omnivoren kunnen een groot verschil maken voor onze aarde! Plantaardige tips van een vleeseter voor vleeseters. Hoe eet je vleesloos zonder veel moeite? Hoe word je een flexitariër zonder je gewoonten drastisch te veranderen?

Meer weergeven