Kikkererwtenspread met zongedroogde tomaat

Recept van ca1000

 

Ingrediënten

·       50 g gehakte amandelen

·       2 zongedroogde tomaatjes

·       een fijngehakte ui

·       een bokaal gekookte kikkererwten

·       1 eetlepel edelgistvlokken

·       teentje knoflook

·       1 theelepels paprikapoeder

·       1/2de theelepel chilipoeder

·       1 theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper

·       flinke scheut olijfolie

 


Bereiding

 

Hak de de ui, knoflook, tomaatjes en de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel

 

Meng paprika, chilipoeder, edelgist, zout, peper en olijfolie onder het kikkererwtenmengsel

 

 

De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0