Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten
· 100 g droge rode linzen, gespoeld
· 1 liter water
· 1 theelepel olijfolie
· 2 snuifjes zout
· 1 fijn gehakte appel
· 1 fijn gehakt teentje knoflook
· 2 gesnipperde sjalotjes
· ½ theelepel citroensap
· 3 - 4 theelepel vegan mayonaise (vb. van Hellmann’s)
· 1 ½ theelepel edelgistvlokken
· 1 - 2 snuifje kurkumapoeder
· 2 theelepels currypoeder
· bokaal kikkererwten, uitgelekt en grof gehakt
· snuifje vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de linzen tot ze gaar zijn (zie verpakking, ongeveer een kwartier) in water met olie en snuifje zout
Meng appel, look en sjalot, citroensap, mayonaise, edelgist, kurkuma, curry, kikkererwten, peper, snuifje zout en linzen
Bewaar de spread tot drie dagen in de koelkast
Reactie schrijven