Gedroogd fruit

Gedroogde vruchten ontbreken niet in de vegan keuken

Vijgen, dadels en abrikozen kennen we allemaal.

Wist je dat er naast de gekende sultana's ook nog vele andere soorten rozijnen zijn?

Als je liever niet nadenkt over je broodbeleg, dan kan je al deze vruchten, samen of apart, met of zonder noten verwerken in een broodscones of een cake. En wat dacht je van krenten om je rode kool of je Luikse saus net dat tikkeltje extra te geven?

Naast krenten zijn ook de barberry zuurbes, veenbes of de zoete cranberry lekker in salades of in een curry of een dal. 

Ook physalis bestaat in gedroogde versie. Thuis staat er altijd een pot gedroogde moerbeien op het aanrecht. Het voorkomt dat de vegan chocolade te snel verdwijnt. En een ijsje maken we in 5 minuten met vegan room en bevroren fruit.

 

Er zijn tegenwoordig winkels die gespecialiseerd zijn in noten, pitten, zaden en gedroogd fruit. Daar vind je letterlijk alle soorten fruit in gedroogde versie, van appels tot pruimen, van kokos tot banaan, van mango tot ananas, van kersen tot frambozen, van aardbei tot bosbes, van gember tot ... . Om het nog moeilijker te maken om te kiezen, bestaat alles in een bioversie en in een gewone versie, een gesuikerde en een natuurversie. Wie écht niet kan kiezen, kan de keuze beperken door voor een muesli mengeling, slamix, groentenchips, studentenhaver, granola of healthy mix te gaan. 


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. Reactie schrijven

Commentaren: 0