Quiche van prei en vegan spekjes

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

Deeg

·       250 g tarwebloem

·       120 g kokosboter

·       60 g koud water

 

·       1 theelepel fijn zout

 

 

Vulling

·       1 fijn gehakte ui

·       3 fijn gehakte knoflookteentjes

·       1 fijn gehakte rode chili peper, van zaadjes ontdaan

·       handvol fijn gehakte peterselieblaadjes

·       40 g olijfolie

·       400 g prei, in schijfjes

·       100 g fijn gehakte cashewnoten

·       2 theelepels zout

·       40 g maïzena

·       300 g zijden tofu

·       snuifje paprikapoeder

 

·       handvol vegan spekjes



Méér plantaardige recepten en tips? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Bereiding

 

Deeg

Meng bloem, kokosboter, water en zout en vorm een deegbal

 

Laat de deegbal gewikkeld in huishoudfolie ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten

 

Druk het deeg in een ingevette bakvorm en bedek het met verkruimelde okkernoten

 

Vulling

Sauteer ui, knoflook, chili, peterselie en prei 5 minuten in olie en zet apart

 

Mix cashewnoten met water, mix er zout, maizena en tofu onder, meng er het groentemengsel  onder

 

Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem, bestrooi met paprika en vegan spekreepjes

 

Bak in een op 190 ° C voorverwarmde oven tot de quiche stevig is in het midden (ongeveer 40 minuten)

 

Laat de quiche 10 minuten in de bakvorm afkoelen alvorens te serveren 

Reactie schrijven

Commentaren: 0