Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten
Deeg
· 250 g tarwebloem
· 120 g kokosboter
· 60 g koud water
· 1 theelepel fijn zout
Vulling
· 1 fijn gehakte ui
· 3 fijn gehakte knoflookteentjes
· 1 fijn gehakte rode chili peper, van zaadjes ontdaan
· handvol fijn gehakte peterselieblaadjes
· 40 g olijfolie
· 400 g prei, in schijfjes
· 100 g fijn gehakte cashewnoten
· 2 theelepels zout
· 40 g maïzena
· 300 g zijden tofu
· snuifje paprikapoeder
· handvol vegan spekjes
Méér plantaardige recepten en tips? Word dan lid van onze facebookgroep. Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten.
Bereiding
Deeg
Meng bloem, kokosboter, water en zout en vorm een deegbal
Laat de deegbal gewikkeld in huishoudfolie ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten
Druk het deeg in een ingevette bakvorm en bedek het met verkruimelde okkernoten
Vulling
Sauteer ui, knoflook, chili, peterselie en prei 5 minuten in olie en zet apart
Mix cashewnoten met water, mix er zout, maizena en tofu onder, meng er het groentemengsel onder
Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem, bestrooi met paprika en vegan spekreepjes
Bak in een op 190 ° C voorverwarmde oven tot de quiche stevig is in het midden (ongeveer 40 minuten)
Laat de quiche 10 minuten in de bakvorm afkoelen alvorens te serveren
Reactie schrijven