Knapperige spread van kikkererwten en noten

Recept van cookidoo, vereenvoudigd door ca1000

Ingrediënten

·       50 g gehakte amandelen

·       enkele bladsteeltjes van rode biet (optioneel)

·       een gehakte rode ui

·       een bokaal gekookte kikkererwten

·       ½  rijpe avocado

·       sap van een een citroen

·       1 eetlepel edelgistvlokken

·       teentje knoflook

·       2 theelepels paprikapoeder

·       snuifje cayennepeper

·       1 theelepel fijn zeezout

·       ¼ theelepel gemalen zwarte peper  


Bereiding

 

Mix de bietensteeltjes, de ui, knoflook, de kikkererwten in de blender tot een grof mengsel

 

Mix apart avocado (als mayonaisevervanger), citroensap, voedingsgist, paprika, cayennepeper, zout en peper in de blender tot een gladde saus

Meng met het kikkererwtenmengsel

  

De spread bewaart tot 3 dagen in een bokaal in de koelkast

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0