Tempeh, seitan en tofu

Seitan, tempeh en tofu zijn vegan producten waarmee je op veelzijdige manieren vlees kan vervangen. Gerechten zoals seitantoverij en chili con tempeh zijn praktisch niet te onderscheiden van de klassieke "vleesgerechten". Experimenteren kan ook: pasta met amandelen, seitan en zongedroogde tomaatjes is één van mijn lievelingsgerechten in de Italiaanse keuken. 

Tofu kan je een nachtje in een Aziatische marinade plaatsen en daarna stomen of aanbakken. Héérlijk! Gemarineerde tofu op Italiaanse wijze is ook lekker. Met tofu kan je verder ook vegan kazensaus, of een vegan roerei maken. Voor quiches kan je vaste of fluweeltofu gebruiken.

Gemarineerde en gestoomde of gebakken tofu
Gemarineerde tofu op Aziatische wijze
Gemarineerde tofu in een sausje van aubergine en tomaat
Gemarineerde tofu op Italiaanse wijze


Zie je het niet zitten om je eigen vleesvervangers te maken, ook dan hoef je niet te wachten op de komst van kweekvlees. Want met het huidige assortiment vleesvervangers in de supermarkt blijven de meest klassieke vleesgerechten overeind.


Wil je de plantaardige recepten en tips van ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. Reactie schrijven

Commentaren: 0